STANDING WHERE YOU LEFT ME

Hemma från skolan nu, tror nog det här var längsta dagen på hela året..fyfan va trött jag va och fyfan vad tiden gick sakta och allt var bara segt! Skit trött nu..ska nog käka lite nu sen sova en stund innan träningen.

UNTIL YOU

Har varit i sandviken med emma hela dagen, drog dit direkt efter skolan så har inte kunnat blogga nått. Men var först till söder och då var även isabell med och hälsade på massa folk där sen drog vi till emma och var där en stund sen som vanligt drog vi till donken, slösade lite pengar sen vidare till jernvallen, kollade på emmas träning och lite på emil och deras träning, sen åkte jag hem till johanna och där hämtade mamma mig typ halv 11.

Nu ska jag läsa ut dom där jävla sidorna i boken som skulle vara inlämnat imorgon, har läst till 77 faktiskt så har lite över 20 sidor kvar, ska läsa det nu sen sova, så bloggar inge mer idag, godnatt!


äälskar emmas hååååår, henne också såklart, hehe.

skolan

drar till skolan!

"FLUGFORNAS HERRE"

Boken suger..men alla i klassen måste läsa den, jag ligger efter så nu idag måste jag läsa minst 30 sidor och imorgon 30..för på torsdag ska jag ha läst över 60 sidor..boken är inte ens bra så det är skit jobbigt att läsa men jag måste, kan få sovmorgon om jag läser allt idag..får försöka med det då, så nu blir det LÄSNING heeela kvälleen!


The truth hurts

Har tränat och hunnit duscha nu, skit kul var det att spela men fyfan vad trött jag blev, helt slut. Kommer somna snabbt idag..men ska försöka läsa 60 sidor i en bok..om jag gör det så får jag sovmorgon imorgon..haha får se om jag orkar, gör allt för en sovmorgon!

TRÄNING

Drar iväg på första innebandy träningen på nått år, heh får se hur det går! puss

GÅR TILL BUSSEN

Imorse vaknade jag i tid iallafall, igår vaknade jag 10 och första bussen då gick halv 12, åkte till skolan och hade en lektion sen hem igen.. lite onödigt men jag är ju så duktig så jag gjorde det ändå! Men nu ska jag ta 8 bussen, har sovmorgon men har inge sljus så måste åka nu, börjar typ halv 10..aja, får sitta och plugga lite till spanskaprovet. Nu måste jag kila, bloggar efter skolan, puss!

storvik

Kom nyss hem från skolan, nu åker jag till storvik med pappa och handlar!


TV TIME

Kollae på Irene Huss nu, sen blir det kungarna av tylösand!




FOTBOLLS DM

Har fått bilder av Louise nu, lite sent men det skiter man väl i!
fler kanske kommer sen

STORVIK

Har varit i storvik hela dagen och kolalt på matcher, storviks tjejer förlorade och det gjorde även killarna för dom hade match efter. Erika skjusade nyss hem mig på moppen..nu ska äta nått och sen hoppa in i duschen!


I MISS YOU


FILM

Erika drog för ett tag sen, båda två somnade typ i min säng, hade tänkt följa med henne hem men jag blev så jävla trött så jag orkade inte..men nu har jag blivit lite piggare så nu ska jag slå på en film!

NUUU

The Hills & The City

Te Amo

Mår bättre idag!
Ska snart dra iväg och kolla på match sen får vi se vi se vad dagen bjuder på. Matchen jag ska kolla på börjar två..jag sittter i trosor och bh med en boll på huvudet, bra? neee! måste skyyndaaa, pussss!

MOPPEPOJKAR

Har varit ute och åkt moppe i några timmar nu med erika, emilia, cicci och marcus. Åkte först från hammarby till kng sen vidare till sandviken. Jag är så jävla dum som åkte i tights och skinnjacka..höll på att frysa ihjäl. Kom hem för typ en timme sen och är fortfarande inte varm..men nu måste jag göra lite viktigare saker, bloggar senare!


ROLIG FREDAG..

Alla tycker det är jätte skönt med fredag men jag tycker det suger idag faktiskt..finns absolut ingenting alls att göra och jag har så jäkla tråkigt..får se om det blir hemmakväll för mig eftersom jag är helt pank och har inget busskort och jag bor ju i hammarby och det suger också..nu ska jag forsätta ha tråkigt här i min ensamhet, hoppas ni andra har en rolig kväll iallafall!


INNEBANDY

Har bestämt mig nu, blir nog storvik ändå! Hade nästan bestämt att det skulle bli alba men mina älskade vänner fick mig att ändra mig så det blir nog storvik! Dessutom kommer det bli jobbigt att åka till sandviken för att träna och dom har träningar på fredagar och det var också lite smått jobbigt. Så det får blir mitt gamla lag istället, ska bli skitkul att få spela igen med alla dom underbara personerna! blir första träningen på tisdag.

Har varit och köpt klubba nyss, så nu är det bara att köra! :)




godnatt!

Nu lägger jag mig under mitt varma sköna täcke och sover, hörs imorgon, natti ♥

I´m falling to pieces

What am I gonna do when the best part of me was always you



BARNVAKT

Passar världen drygaste men också världens sötaste pojk nu! Pappa är på hockey nu i gävle så ska passa melvin tills typ 11 då pappa kommer hem. Har spelat kort, käkat muffins, brottas och nu fastnade jag här och han kollar på tv. Har hur mycket läxa som helst som jag måste göra också men det får bli när pappa kommer hem eller nått..skolan har varit grymt seg och jobbig, kom hem runt 4 nångång.
Men nu ska jag gå och lägga mig brevid melvin och sova lite!

fyfaaaan

ställde klockan på 6 för att jag skulle duscha oså, sen när jag kommer upp så finns det inge varmavatten säger pappa, så fick ta en snabbdusch i kallt, inte så skönt när man redan fryser. Sitter här med filt runt mig, skulle bara vilja lägga mig och sova just nu under mitt varma sköna täcke! fyfan vad jag hatar skolan ibland..

ALBA ELLER STORVIK?

Jag har ett val..haha, vet inte om jag ska börja spela i alba eller i storvik..måste bestämma mig snart. Men ska testa spela i båda lagen innan jag bestämmer mig. På fredag ska jag testa träna med alba sen nästa tisdag i storvik.

Men vilket lag tycker ni jag ska välja? måste ha hjääälp! =)


SKA LÄGGA MIG I TID

Jaa, jag ska lägga mig i bra tid idag så jag verkligen orkar skolan imorgon, så jag lägger mig i sängen nu och försöker somna så får vi se hur det går, godnatt!

DM

Hade skol dm idag, haha första matchen var väl ganska okej fast vi förlora med 2-0 eller nått sånt tror jag. Sen andra matchen hade vi direkt efter och alla var redan trötta men ska inte skylla på det, förlorade med typ 12-0 eller nått sånt tror jag. Men när dom hade gjort 5mål så gav vi väl upp eller vad man ska säga för dom var grymt bra måste jag säga, så vi hade bara kul istället. Och så kul som vi hade har jag inte haft på länge, världens roligaste match var det verkligen! Bilder kommer direkt jag har fått dom, nu har jag precis duschat och ska lägga mig och kolla på tv!

haha gammal bild


CROCKER

Inte bloggat nå bra idag jagvet! Men åkte till valbo med mamma, moa och johanna iallafall, skulle köpa skor men mamma och jag var verkligen inte överens så det blev bara ett par jeans, ska få åka och köpa dom skorna JAG vill ha nästa vecka ist. Nu ska jag ta och läsa lite innan jag går och lägger mig. Måste även packa inför fotbollsmatchen imorgon med skolan, bloggar imorgon för nu ska jag läsa och sova lite, natti!

STUDIEDAG

Har studiedag idag, huur skönt som helst!
Har precis duscha och nu ska jag klä på mig och fixa håret sen dra till valbo. Skippar sminket idag, men nu har jag bråttom för mamma kommer halv 4 och hämtar oss! puss

sandviken/storvik

Drar till sandviken eller storvik nu, får se vart jag hamnar.
bloggar när jag kommer hem, puss.




19/11

Pappa kom in och väckte mig klockan 10, kunde typ inte somna om så jag får väl gå upp istället och försöka få i mig lite frukost!


What can i say

What can I say, What can I do
This is who I am and I am hurting you.

Varför drar jag mig alltid undan? Vad är jag rädd för? Jag kan inte sätta ord på vad jag är rädd för så jag drar mig undan. Jag kommer såra dig, jag är rädd, rädd för mig själv.





IDAG

Vakade upp brevid emma runt 12 eller nått. Låg i sängen ett bra tag sen käkade vi lite, sen kollade vi tv och låg i sängen för det mesta. Hade så jävla kul imorse, kommer kanske ut video sen om jag vågar lägga ut den! Sen fixade vi oss och gick ut och mötte pontus, drog till ica och emma köpte lite godis sen var vi ute en stund sen drog vi hem till pontus. Missade bussen hem så jag och emma fick SPRINGA till enen från björksätra, fyfan vad trött vi var efter, haha. Kul dag förutom att ingen av dom ville vara med på kort så jag fick liiiiite damp..
ungefär så ser alla bilder ut.. kul? nej!

IGÅÅR

Åkte taxi från hammarby till kungsgården igår klockan 9. Bussen missade vi precis så gick in på pizzan och satt där i värmen och väntade på nästa. Kom hem till emma och käkade lite sen la vi oss i sängen och snackade lite sen somnade båda två, helt död var vi! Träffade varken anton eller pontus för det blev så sent och båda var så jävla trött så vi somnade runt 12 typ.

MOT SANDVIKEN!!!

Åker med emma till sandviken och ska träffa anton en sväng sen vidare till pontus tror jag. Sover hos emma så jag bloggar imorgon! puss.

skolan

Nu har jag fixat mig och ska bara borsta tänderna sen drar jag mig mot skolan, isabell är sjuk idag så får hoppas hon bli bättre! Men emma är iallafall frisk, nu måste jag skynda mig, hörs efter skolan, puss!

SOVDAAAAGS

Nu har jag borstat tänderna och ska hoppa ner i min sköna säng, hörs imorgon.
godnatt

DAGENS OUTFIT


ÄNTLIGEN!

Äntligen går det att ladda in bilder, haha så jävla seeegt!
Nu kommer inte alla men några bilder från i lördags när jag fyllde! :)
det får räcka!

SKOLAAAAN

Klockan ringde typ halv 6, gick upp klockan 6 och duschade. Nu sitter jag här klar framför datan och skulle vela lägga upp en bild på min outfit idag men det går ju inte för sladden är cpppp...aja kan inte göra så mycket nu, ska dra mig iväg till bussen så hörs senare, puss.


HOW TO SAVE A LIFE

Går forfarande inte att ladda in bilder och det är så jävla tråkigt att blogga utan bilder så ni får stå ut ett tag till tyvärr..ska börja blogga bättre så fort jag kan ladda in bilder! Nu ska jag plugga lite sen sova, godnatt!




dålig uppdatering!

Har varit jätte dålig på att uppdatera det vet jag. Men det är så mycket med skolan nu så jag hinner inte.. gjorde faktiskt ett inlägg igår med nu såg jag att det hade blivit nå fel så det publicerades aldrig. aja bara så ni vet så lever jag iallafall, ska försöka uppdatera bättre men skolan måste gå först. Har försökt ladda in bilder på datan hur länge som helst nu med det funkar verkligen inte, ska försöka en stund till men om det inte funkar får ni bilder från helgen och idag imorgon om det funkar då istället.

Berättar om min helg och om idag imorgon istället för nu ska jag sova! godnatt.


MIN DAG IDAG!!

HIHIHI, är 14 nurrråååå äntligen! =D

TODAY

Var till valbo med erika och louise, världensbästa tjejer är det!
Sen stannade vi i sandviken typ en timme och träffade emma och fanny en stund sen hämtade mamma oss i kng vid typ halv11 nånting.


ECKELKORRE

Har varit i gävle med pappa idag! Nu ska jag  snart ta bussen till valbo med Erika och köpa puder och sen får vi se vad kvällen bjuder på!

STAY

Blir nog inge skola imorgon heller även fast jag borde gå dit men jag kan typ fortfarande inte äta och då är det bättre att jobba hemma lite som jag vill istället för att sitta och typ sova på lektionerna i skolan för jag inte orkar göra nått för jag inte har ätit, det fuunkaar inte så då jobbar jag hellre hemma!
haha så kan man också göra jaaaa

<3

Åh nu är det äntligen visat och jag kan ju inte säga att jag inte grät precis..usch. Aja nu är det klart iallafall!
jag är ingenting utan dig, jag älskar dig

FILMSTJÄRNA VARE JA!


Världens bästa mormor!

"Maggan får huset renoverat av barnen"

Välkommen hem 9/9 kl 20.00 - Tillsammans med sin livskamrat Gunnar har Maggan engagerat sig för att ta hand om barn, ge dem trygghet och fostran. Även barn som har det svårt har hon tagit sig an som sina egna.

I höstas gick Gunnar bort i cancer. Han hade då funnits vid Maggans sida sedan nästan femtio år tillbaka. Nu vill hennes närmaste tacka Maggan för hennes engagemang och ge något tillbaka, något som de tror att även Gunnar hade uppskattat om han varit i livet.

Nära och kära beskriver Maggan som världens bästa mamma, svärmor, farmor, mormor, vän, stödförälder och dagmamma. Med arton barnbarn och ett gäng dagbarn är det alltid full rulle hemma hos henne och alla känner sig lika välkomna. – Hon har uppfostrat mig på fem år som jag borde ha blivit uppfostrad på tjugo år. Jag kan inte tacka henne nog, säger Maggans fosterson Simon som är en av dem som hjälper till att renovera hennes hem.

Det är svärdottern Annika som anmält henne till programmet. Tillsammans med resten av den stora släkten och TV3s inredningsteam tar de sig an barnens lekrum, hallen, altanen och trädgården. Allt för att hitta en bra funktion för barnen som betyder så mycket i hennes liv, men där ska också synas tydligt att det är Maggans hem.

Maggan själv har ingen aning om vad som ska hända när hon luras iväg på Hurtigruten tillsammans med sina systrar. En resa hon har drömt om att få göra i hela sitt liv. När hon kommer hem igen är förvandlingen total och överraskningen likaså.

Det är alltså min mormor som vi har rustat hos, världens bästa mormor är det. Blev förvånad när dom sa att vi skulle vara med i tv men det var ju lite kul ändå. Fast nu är ddet inte lika kul när jag vet hur många som ska kolla och man ser ju inte speciellt snygg ut när man ska renovera men jaja det händer bara en gång i livet så jag får stå ut med det, jag har iallafall världens bästa mormor!


BAKADE BULLAR

Ja jag bakade ju bullar igår, dom blev inte alls bra..haha.
Dom jäste inte i ugnen så dom blev små och hårda!
Och missbildade...HAHA

LITE SEG

haha jag sa ju till er tidigare att jag skulle lägga in bilder från helgen och nu är det ju torsdag och det var ju några dagar sen så jag säger förlåt för det, men eftersom jag lovade så kommer bilderna nu iallafall!

Fredagen spenderades med dessa två nördar!


dom ville inte vara med på kort..





I lördags kollade jag på fotbolls match med robin och malin, sen på kvällen passade jag melvin.
Fick inga bilder på malin..



I söndags kommer jag inte ens ihåg vad jag gjorde, haha.
Men det var min helg iallafall!





PAPPA

haha han är så jävla dålig ibland så jag skrattar åt honom! ;D

YOU MAKE IT REAL FOR ME

För några dagar sen läste jag en blogg om att vara ledsen, deppa, tycka synd om sig själv osv..och självklart ska man få tycka synd om sig själv och få vara deppig eftersom alla mår dåligt ibland, men sen måste man lära sig att gå ur det där, man måste kunna stänga av det dåliga, när man har fått varit ledsen och tyckt synd om sig själv och mått dåligt så måste man komma ur det jobbiga/tråkiga och börja må bra.

Jag har ofta gjort det jobbigare för mig själv, har tyckt synd om mig själv allt för länge, sen har jag fastnat i det dåliga för jag inte tog mig ur det i tid. Jag väntade för länge sen gick det inte att komma ur, det är som en kofta tex, som jag har på mig när jag mår dåligt, sen när jag tar av mig den så mår jag bra igen, då kan jag glömma allt det dåliga. Men istället för att må dåligt ett tag så låter jag koftan sitta kvar, jag går runt och mår dåligt dag efter dag, sen när jag nästan inte har nå krafter alls och det känns som jag har ramlat längst ner på botten och måste ta av mig koftan för att kunna ta mig uppåt igen, då går det inte. Den sitter fast där och jag får inte av mig den alltså mår jag dåligt hela tiden, dag ut och dag in mår jag dåligt. Det är ett misstag som många gör, även jag.

Det jag vill säga med det här inlägget är att man ska tycka synd om sig själv och må dåligt men sen måste man kunna stänga av det dåliga och det jobbiga och sen må bra igen, ta av dig koftan i tid innan den fastnar på dig.



JAG ÄR VAKEN

Japp, vaken och pigg som satan!
Ska snart börja plugga för nå frukost kunde jag inte få i mig såklart. Ska som sagt plugga nu så jag bloggar lite senare för nu måste skolan gå före bloggen, puss!

BROKEN

Klockan är snart ett och jag är knappt trött. Det enda jag ätit idag är en glass och en bit av en kladdkaka. Har inte ätit på två dagar och några timmar, jag känner mig inte ens hungrig längre. Har suttit och läst en super bra bok i typ flera timmar men jag slutade nyss för jag ville inte att den skulle ta slut. Får se hur det blir med skolan imorgon men tror jag stannar hemma och pluggar och försöker tvinga mig själv att äta nått.
Nu ska jag krypa ner i min otroligt sköna säng, godnatt!

MED PÅ TVVVV

Jaa troligen vet alla det redan men jag och hela släkten ska vara med på tv imorgon, haha jag kommer ju döö. Det är nå grymt pinsamt, haha. Vi jobbade ju så vi lära ha skitkläder och vara osminkade sen visste man inte när dom filmade, eller jag märke aldrig när dom stod och filmade mig så jag har ingen aning om hur jag ser ut eller vad jag har sagt, haha! Men ska bli kul ändå att se hur dom har klippt ihop allting och sånt, men lite overkligt att se sig själv på tv.

Bilderna jag knäppte under inspelningen av programmet får jag tyvärr inte lägga ut här, vet inte varför men man fick inte knäppa på dom när dom jobbade och filmade och sånt om man skulle lägga ut det, så ni får tyvärr inga bilder på det.

Det här är enda bilden jag kan lägga ut nu tyvärr, ska fråga dom sen om jag kan lägga ut resten när programmet har visats.


BAKA BULLAR

Nu ska jag baka bullar sen efter det blir det idol!

I dare you to move

Vaknade runt 10 och har fortfarande ont i magen men halsen är lite bättre idag faktikst. Men min kropp är helt slut så jag orkar inte röra på mig. Kommer troligen ligga i sängen för det mesta idag med. Ska ringa och kolla med mamma om hon kan köpa glass åt mig.

Men imorgon MÅSTE jag till skolan!
Det är tack vare alla underbara människor i skolan som jag ens orkar åka dit.
'

US AGAINST THE WORLD

Nu börjar saker sakta falla på plats.
Men vi kommer aldrig stå lika stadigt som vi en gång gjorde.

Men jag släpper aldrig taget om dig igen, aldrig.

I will follow you into the dark

Jag tycker själv det är tråkigt att läsa bloggar som bara skriver vad dom gjort om dagarna och som knappt lägger in bilder så jag fattar inte varför jag typ jämt gör det, haha. Så nästa gång jag har tid ska jag fixa kategorier och börja skriva mer om mig och mitt liv och hur jag känner och mår, ska även lägga in fler bilder och kanske börja med dagens outfit! Men det får bli imorgon för nu börjar klockan bli så mycket så jag orkar inte göra det nu.




MÅSTE PLUGGA

PLUGGDAG IMORGON, HAR MASSA SAKER SOM SKA GÖRAS!
  • Matteläxa som ska vara inne imorgon egentligen.
  • Plugga samhällskunskap som vi har prov i på torsdag
  • Engelska ord och massa texter jag måste lära mig utantill
  • Massa spanska ord som vi ska kunna böja.
Måste säga åt mamma att åka och hämta mina saker i skolan imorgon så jag kan jobba överhuvudtaget.

IDOL

Ska sätta på mig mina super sköna tofflor och min morgonrock sen går jag upp och kollar på idol med pappa!

tråkig daniela

Ja idag är jag tråkig! Ska försöka bli bättre på att blogga och det har jag sagt tusen gånger känns det som men säger det igen..är på depp humör och orkar ingenting. har rest mig upp från sängen en gång idag och det var när jag skulle på toa, klockan är redan halv åtta, har ont i magen som jag vet inte vad! har inte kunna fått i mitt nått att äta heller och det suger för då blir det ju bara ännu värre, ärligt så orkar jag inte bry mig om nått alls idag och det tänker jag inte göra heller.

Brukar inte säga det ofta eller typ aldrig men jag saknar faktiskt min syster som är någonstans långt bort med sin skola.


Det du lämnar bakom dig hittar du framför dig

Har varit hemma från skolan idag, är slut i hela kroppen och förskyld och har även ont när jag sväljer..vill verkligen inte bli sjuk nu när jag fyller på lördag! aja, ska ta nåt att käka nu om jag kan äta.

It´s over now

sover hos pappa istället så bilder kommer inte idag..kommer imorgon istället, haha.
Nu sitter jag och dampar ur på erika och danno, åååhhhh är seriöst sur och trött på allt och alla nu så jag tror jag slår på en film istället, får se om jag bloggar innan jag läggger mig.

Stay tonight

hej alla söta saker. jag slänger upp ett inlägg lite snabbt nu innan jag ska ta bussen med erika till strovik och köpa hårfärg. ska färga min utväxt och mitt hår liiite blondare, hoppas det blir bra. Bilder på det kommer senare eftersom jag ska till mamma och har min sladd där så jag kan ladda in lite bilder, då kommer det bilder från helgen också.
men nu ska jag fixa mig sen gå till bussen, bloggar senare!

ronjarövardotter

Ska inte möta louise riktig än så nu ska jag titta på rönjarövardottter bara för det är världens bästa film!



I STORVIK

Sitter hos mormor i storvik nu, tror erika kommer hit om en stund sen får vi se om vi drar till viken eller hittar på nåt annat skoj. För övrigt så fryser jag ihjäl om mina fötter och vill att någon ska komma och hjälpa mig att knyta mina skor som inte är mina för jag ska ut nu, onödigt inlägg och nu ska jag gå och möta louise så hon får mitt busskort som är hennes, puss.

SPÅKULAN

Hej Daniela



Hösten kommer att innebära mycket jobb men även ovanligt trevliga nya bekantskaper.


Får hoppas på det!

LÖRDAG

Min dag har i stortsett spenderats hemma..passar melvín just nu, skulle få 300 av pappa om jag passar han och melvin sover bara så det är inte speciellt svårt, haha. Har varit hemma hela dagen och legat framör tvn typ, känner mig lite små sjuk, har ont i halsen, förskyld och min kropp är typ död..får se om jag orkar åka iväg imorgon eller om jag sitter inne hela dagen.



fotboll

Kvällen igår blev inte som planerad men hade en rolig kväll med pontus och adde iallafall, bilder kommer senare! Nu sitter jag här med malin och ska åka och kolla på fotbollsmatch, sen drar jag nog till sandviken ikväll, men bloggar senare, puss.


we gonna rock this town tonight

Sitter hos mormor nu och ska snart jag duscha sen dra till emma och fixa mig sen drar vi på inspark i gävle! bloggar inatt eller imorgon, puss!

SMSA!

sprängs..

min mage sprängs snart seriöst ;o
fyfaaaaaan vad jag är mätt! haha.
Först fikade vi lite bullar och sånt, blev mätt på bara det, som kom dom med världens tårta så jag lära ju smaka på den också, haha..nu är jag så jävla mätt så jag tror min mage sprängs snart, känns som att jag skulle behöva ut och springa lite, men jag är så slö så jag orkar inte, haha ;)

GRATTIS

måste säga grattis till alex som fyller 19 idag!
ska dit nu så bloggar när jag kommer hem, puss.
snodde bilden från han blogg!

chokladpudding!

Har hämtat alla saker nu men fortfarande inte bestämt vad jag ska ha på mig!
Nu ska jag upp och göra chokladpudding och kolla på fångarna på fortet med pappa och moa!
Louisehansson, min stjärna, jag älskar dig.

Suppose That I Miss You

Har inte så mycket att säga om skolan idag och har för tillfället inget alls att skriva om, eller jo, skolfotto imorgon och det suger, måste kolla vad jag ska ha på mig och hämta smink hos mamma nu, puss.



uuusch

Har nyss druckit massa diskmedel, bra jobbat!...

spåkulan

Hej Daniela



Såg du en fjäril? Det är liv. Det är utveckling. Det är själen.


RSS 2.0